Повече за поликарбоната

with Няма коментари

Бутилките се произвеждат от Поликарбонат (ПК). Това е твърд и много устойчив термопластичен материал с разнообразни сфери на приложение, които изискват винаги много добри качества. Прозрачен, нетоксичен, нечуплив, поликарбонатът е способен да поддържа своите качества в много широк температурен диапазон от -35° С до +120° С. Той притежава най-висока ударна устойчивост от всички познати термопластични смоли.

Поликарбонатът е одобрен в много страни, включително и от Федералната администрация за контрал на храни и лекарства (ФДА) на САЩ, за контакт с хранителни продукти.

Бутилките,произведени от Поликарбонат, са предназначени за многократна употреба. Те могат да бъдат връщани или заменяни.

Някои по важни качества на Поликарбоната:

Ударна устойчивост

Когато е ненадраскан или назъбен, поликарбонатът е практически нечуплив. Това го прави особено подходящ на места, където предметите са изложени на повтарящи се удари.

Залепване

Поликарбонатът може да бъде механично слепван по познатите стандартни методи. Той може да бъде също така циментиран с помощта на разтвори като метилен хлорид, или лепила като епоксидни, уретанови и силиконови.

Почистване

Поликарбонатът има ниска водно абсорбираща способност и е устойчив на мазни петна. Пресна боя се отстранява с помощта на спирт или нафта. След това бутилката се измива в топла вода със сапун или прах за пране и се изплаква с чиста вода. Не се препоръчва стъргането с остри предмети.

Поликарбонатът се разтваря от органични съединения. Затова абразивни или високо алкални препарати, ацетон, бензол или оловен бензин не трябва да се използуват.

Механични драскотини се отстраняват с помощта на полираща паста. Препоръчва се предварително тестване на пастата на здрава част от поликарбонатната бутилка.

Най-популярните търговски наименования на поликарбоната са Макролон® на Байер АГ- Германия и Лексан® на Дженерал Електрик- САЩ.

За повече информация можете да ни потърсите на телефони 02/927 55 45 и 0898 61 05 99 или да ни пишете на E-mail : office@timmex-bg.com