Четири предимства на инжекционните бутилки в сравнение с екструдираните

with Няма коментари
  1. ПРОЗРАЧНОСТ
  2. УСТОЙЧИВОСТ / ЗДРАВИНА
  3. ХИГИЕНА ПРИ МИЕНЕ
  4. ЕРГОНОМИЧНОСТ

Прозрачност:

Дължи се основно на използването на „първичен“ материал. При екструзионното раздуване повече от 30% от материала е рециклиран поликарбонат. Освен това при процеса на инжектиране параметрите, които регулират масата, са по-добре контpолирани. Резултатът е по-добре кристализиран материал.

Устойчивост и Здравина

Преди раздуването се тръгва от една пресформа, изработена от самия инжектор. Ето защо меката маса от поликарбонат не се захваща от калъп, при което да се получат стресови зони по бутилката (напречни линии по дъното и гърлото).

Това, съчетано с една по-добра молекулярна структура на поликарбоната, води до по-голяма издръжливост на бутилката на удари при падане и търканията при ежедневната употреба. Това означава по-голяма здравина и по-голям брой пълнения.

Хигиена при миене

С изчезването на стресовите зони или линии, както и с цялостното и перфектно гладко гърло на бутилката, се елиминират вътрешните зони с риск за натрупване на микроорганизми.

Ергономичност

Вдлъбнатата форма на дъното, с цел да му даде по-голяма здравина в случай на падания има и функцията да позволи по-добра опора за ръката, при поставяне на бутилаката върху кулера.

За повече информация можете да ни потърсите на телефони 02/927 55 45 и 0898 61 05 99 или да ни пишете на E-mail : office@timmex-bg.com